La sirena de Alamares y otros cuentos populares portugueses

Traducción e edición de José Luis Garrosa Gude
Calambur Narrativa, 54. 260 p. 14 x 22,5 cm.
_____
Raras veces o lector español pode gozar dun privilexio tan exclusivo como o que supón mergullarse nos relatos que compoñen La sirena de Alamares y otros cuentos populares portugueses. Nunha época de escasos ideais e de nula fantasía, no medio de todo tipo de turbulencias sociais e económicas, este libro é unha oportuna chave de entrada a un mundo sorprendente, poboado por magos, por princesas encantadas, por astutos animais e por xentes sinxelas que nos deleitarán coas súas mostras de enxeño e co seu humor humillante. É, en definitiva, un espazo no que aínda caben a ilusión e a poesía, e onde a tradición popular deixou, grazas á arte de narrar, sempre nova e sempre eterno, unha impronta duradeira en forma destas creacións inesquecibles, fillas do imaxinario portugués, pero de indubidable dimensión universal.
» + información sobre este libro

José Luís Garrosa Gude (Madrid, 1974) dedícase ao estudo das diferentes tradicións orais e é profesor de Lingua Castelá e Literatura no IES José Ferro de Getafe.