Cabalo buligán, 6: Contos de maxia, II

Editorial: Edicións Xerais de Galicia Ano de publicación: 2000. Lugar de publicación: Vigo ISBN: 84-8302-509-4 Autores: MIRANDA RUÍZ, Xosé, REIGOSA CARREIRAS, Antonio, CUBA RODRÍGUEZ, Xoán Ramiro . Ilustracións: Lázaro ENRÍQUEZ. Descripción: 64 páx; Il. en color. Colección: Cabalo buligán, 6. Contos: «As dúas nenas e as tres boas señoras», «A princesa e o xigante», por Xosé Miranda. «A princesa que non ría», por Antonio Reigosa. «A burra, a mesa e o pao», «O ferreiro e o demo», por Xoán Ramiro Cuba. A colección Cabalo buligán reúne nos seus 20 volumes 198 contos da nosa tradición oral, son as nosas historias, a nosa cultura. Cabalo buligán convida a contar e a escoitar un conto. Poñámonos con el a salvo dos perigos da vida, transformémonos en príncipes ou princesas, en torres que acobillan aos que están en apuros, tiremos do seu ramal, coa certeza de que cando sexa necesario nos prestará a súa montura áxil para bulir lixeiros polas corredoiras da imaxinación.