Etnografía Mindoniense

Editorial: Follas Novas
Lugar de publicación: Santiago de Compostela
Autor: Eduardo LENCE SANTAR (Edición de Armando REQUEIXO)
Colección: Libros da Frouma
Eduardo Lence Santar (Mondoñedo, 1876-1960) cultivou preferentemente o ensaio histórico en castelán, aínda que tamén escribiu poesía e relato en galego e numerosos artigos sobre temas etnográficos referidos á bisbarra mindoniense.
Neste volume reúnense, precisamente, aqueles traballos de xorne folclórico e literario popular publicados polo autor en El Compostelano, diario santiagués onde os foi dando a coñecer entre mediados dos anos 30 e primeiros dos 40.
Así pois, no seu conxunto constitúen un valioso documento, tanto dende o punto de vista sociolingüístico (supoñen a serie en prosa máis extensa das publicadas en galego durante a Guerra Civil) coma dende unha óptica literaria e sociocultural.