Anacos da nosa cultura

Título completo: Anacos da nosa cultura. Refráns, adiviñas, lendas... Celebracións, oficios... Aparellos...
Editorial: Citania Publicacións
Lugar de publicación: Lugo.
ISBN: 84-8231-981-7
Autoría: Equipo de Normalización Lingüística-C. P. Velerio Docampo (Castro Ribeiras de Lea). Curso 95/96-96-97
Descripción: 243 páx.

Traballo elaborado por un grupo de alumnos/as de 7º e 8º de E. X. B. do Colexio “Veleiro Docampo” de Castro Ribeiras de Lea, concello de Castro de Rei (Lugo), durante os cursos 95/96 e 96/97 e coordinado pola profesora Marisol Bravos López.
Consta de tres apartados ou capítulos:
Refrásn, adiviñas lendas: Ditos e refráns, adiviñas, cantigas, poesías, oracións, xogos, lendas, contos e historias, crenzas, receitas.
Celebracións, oficios: O magosto, A matanza, O Entroido, O Zoqueiro, A Malla, O Pan, O queixo, O Liño, Varios.
Aparellos: Da casa, Arredor da casa.