Contos galegos de tradición oral

Editorial: Nigra Trea, S. L.
Lugar de publicación: Vigo
Autora: Camiño NOIA CAMPOS
Ilustracións: Eugenio de la IGLESIA
Colección: Libros da brétema.

A colección de contos populares galegos que recolle neste libro a profesora Noia ten interese tanto para o lector que gusta da tradición oral, como para o estudioso dos valores etnográficos ou para o filólogo que aprecia as variantes da nosa lingua. Son contos recollidos nos últimos anos do século XX, tal como están na memoria actual dos distintos informantes, e contrastan coa elaboración que ofrecen os distintos contacontos presentes nos medios de comunicación. Van precedidos dunha ampla introducción e cada conto está catalogado segundo a obra de Aarne-Thompson e vai acompañado coas referencias de publicacións anteriores.
Ademais do goce da literatura oral, esta colección de contos galegos descubre as grandes coincidencias entre os distintos pobos europeos e as variantes propias do folclore galego, recollido aquí para que as próximas xeracións galegas poidan seguir contando.