CATEGORÍAS RELACIONADAS

nº 10 (2014) BLANCO PRADO, José Manuel: O complexo artístico-relixioso do Sambreixo (Palas de Rei, Lugo) (II)

©JoséManuel Blanco Prado Revista electrónica de investigación Galicia Encantada /nº 10/ ano 2014 / ISSN 1887-2859. _____________________ No primeiro artigo referente á comunidade parroquial de San Breixo (Palas de Rei-Lugo), facía alusión dende unha perspectiva artístico-relixiosa ás confrarías. Mencionaba que éstas son asociacións voluntarias integradas por laicos, que están ligadas a determinadas imaxes ou advocacións coa finalidade de propagar o seu culto. Respecto á confraría da Concepción de San Breixo, dicía que posuía uns estatutos, aprobados o 5 de Febreiro do ano 1738, sendo bispo da diócese de Lugo o Excmo. Sr. D. Caetano Gil. Nesta segunda entrega, vou analizar tres aspectos relevantes, situados no lugar de Sambreixo. Estes corresponden ao Oratorio da Santa Cruz, ao cruceiro situado nun cruzamento de viarios, e ao santuario adicado ao Eccehomo e a varias advocacións marianas. …seguir lendo

O complexo artístico-relixioso do Sambreixo (Palas de Rei, Lugo) (II) (texto completo)