Coto da Moura de Campolongo

O Coto da Moura está en Campolongo, San Salvador de Coruxo, concello de Vigo (Pontevedra) e existen alí gravuras con círculos, cazoletas e unha figura xadrezada.
Pasou que ía un mozo polo monte e viu unha muller moi bonita que se estaba peiteando.
—¿Que fas aquí? ¡Vente comigo!—díxolle o mozo.
—Non podo saír deste couto porque estou encantada—respondeulle a dama.
—¿E logo que teño que facer para romper o encanto?
—Pois eu —respondeu ela— voume meter no couto e vou saír en figura de serpe, e logo subirei por ti arriba. Se non dis “Deus” eu regresarei ao interior e volverei a saír en figura de muller e cun carro cheo de ouro. Despois xa me podo ir contigo.
O mozo asentiu e a moza entrou no couto. Cando saíu en figura de serpe comezou a subirlle ao rapaz polas pernas; mais, cando lle chegou ao peito, xa non aguantou e dixo:
—¡Ai, meu Deus!
Dixo isto e a serpe meteuse dentro do monte. Aos pouscos escoitouse un grande estampido e xa non se volveu a ver a moza moura.
Outros aseguran que a moura é rubia e que se deixa ver ás doce da noite peiteándose.
Tamén se ten visto naquel lugar polas noites a un home rezando cunha vela nunha man e un libro na outra.