A fonte da vida longa

Editorial: Colexio Público de Xove /Concello de Xove
Lugar de publicación: Xove
Coordinadores: Marica CAMPO DOMÍNGUEZ / Xosé GONZÁLEZ BARCIA
Colaboradores: Sandra GÓMEZ ENRÍQUEZ / Elena IGLESIAS BERMÚDEZ / Patricia PEROCIER MARTÍN / Nuria VÁZQUEZ GARCÍA.
Descripción: 69 páx.

Así se titula un libro editado polo concello de Xove en 1989, coordinado polos profesores Marica Campo Domínguez e Xosé González Barcia, e feito polos alumnos do colexio público deste concello da provincia de Lugo.
Tomaron o título para o libro das marabillosas propiedades dunha fonte, sita na parrroquia de Rigueira, Xove (Lugo), da que se di que sempre está rodeada de serpes, e que se algunha persoa bebe nela e nese intre o morde unha daquelas cobras vivirá moitos, pero que moitos anos.
Os informantes, hai segredos moi gardados, non nos din o nome nin o lugar exacto da fonte: ¡A Rigueira é tan grande e ten tantas!