COLABORADORES

Investigadores

Anabel AMIGO GONZÁLEZ / Fernando ARRIBAS ARIAS / José Manuel BLANCO PRADO / Juan A. CARNEIRO REY / Mª Ofelia CARNERO VÁZQUEZ (Equipo Chaira) / Xoán Ramiro CUBA RODRÍGUEZ (Equipo Chaira)
/ Sabela FIGUEIRA TENREIRO / Fermín LÓPEZ COSTERO / Alexandre PARAFITA / Antonio REIGOSA (Equipo Chaira) / Camiño NOIA CAMPOS / Xerardo PEREIRO PÉREZ / Rafael QUINTÍA PEREIRA / Manuel RICO VEREA / Marcos SEIXO PASTOR / Calros SOLLA / Mercedes SALVADOR CASTAÑER (Equipo Chaira)

COMENTARIOS ENVIADOS

Sobre o Samaín hai un libro de Pepe Carreiro, "A noite de Samaín", publicado por Toxosoutos (2005), e outro de Rafael López Loureiro, "Samaín: a festa das caliveras", en Ir Indo (2003).

Enviado por correo@galiciaencantada.com o 31/10/2007 ás 17:56:21

Ola!Sinto contactar así pero non atopaba outro xeito.Acabo de ler na rede que en Galiza se celebraba o samaín con cabazas para guiar aos espíritos e ao día seguinte os nenos ían polas casas á "pedicha" e recibían froitos de outono.
É certo isto? Onde guiaban aos mortos?
Se me podedes repostar agradeceríao pois meu avó si que me ten contado de furar cabazas e poñelas no cemiterio de noite con candeas! Logo el e os amigos non se atrevían a sacalas!
O meu emilio é: gaitox@yahoo.es

Enviado por gaitox@yahoo.es o 30/10/2007 ás 19:54:55

Sobre da mediciña natural hai unha persoa chamada José Antonio que e de Taboexa en As Neves que publicou varias cousas por ahí en xornais e revistas. Ademais alí en Taboexa teñen unha chea de cousas de este tipo... serpes, lagaretas, castros, covas...

Enviado por Carla o 11/06/2009 ás 18:14:19

mi nombre es bruno y pertenezco al grupo gaipo de asturias y estaba interesado en saber si abria de contactar con alguien de galicia encantada para hacer alguna investigacion en comun con vosotros mi mail es bruno84@hotmail.com mi tlf es 652162047. por favor espero contestacion