REVISTA (ISSN 1887-2859)

nº 09 (2013) REIGOSA, Antonio: Identidade e memoria: a sección de Literatura de Tradición Oral da AELG

©Antonio Reigosa Revista electrónica de investigación Galicia Encantada /nº 9/ ano 2013 / ISSN 1887-2859. Artigo publicado anteriormente no suplemento A FONDO, Caderno de análise. Quinta-feira, 31 de outubro de 2013 • Número 41, páx. 2, Sermos Galiza. _____________________ Os gregos cando consultaban o oráculo de Trofonio tiñan que beber en primeiro lugar da Fonte do Esquecemento (Lete) para borrar da memoria todo canto lles pasara anteriormente na vida. A continuación entraban nunha cova onde experimentaban o pánico que produce o transo da vida á morte, para a continuación recuperar o visto e o vivido bebendo auga da Fonte da Memoria (Mnemósine). Ese horror transitorio que se apoderaba do consultante do oráculo cando se desprendía da memoria (lémbrese o mito do Río do Esquecemento acontecido no noso Limia) representa a necesidade humana de ter lembranzas dun pasado para conformar unha identidade no presente. … (seguir lendo)

A Reigosa Identidade e memoria a sección.pdf