nº 12 (2016) BLANCO PRADO, J. Manuel: Achegamento á cultura popular da auga na provincia de Lugo

(2016) BLANCO PRADO, J. Manuel: Achegamento á cultura popular da auga na provincia de Lugo

Dende sempre, os seres humanos contemplaron que a natureza estaba composta dun conxunto de seres individuais de diferente entidade e de diversa índole. Non embargantes,  ía ser un filósofo milesio, natural de Mileto, quen no século VII (a.d.C.), expuso a seguinte cuestión:

“Sería posible que a multiplicidade de seres que eu observo na Natureza poidan reducirse a un só?”. Pois ben, este filósofo foi o primeiro ser humano que tentou combinar a “unidade” coa “diversidade” nun primeiro principio ou Arkhé (Arjé), que sitúa na Auga, a partir da que todo o universo se desenvolve. Este monismo foi continuado por outro filósofo milesio, Anaximenes, quen xa puso ao aire, como principio único; logo, Jenófanes colocou á terra como primeiro elemento vital; e Heráclito, ao lume. Xa a mediados do século V (a.d.C.)

(.... seguir lendo)

Artigo en PDF (ler / descargar)