Cocos, monstros

Dúas ducias de cocos: Biosbardos

Biobardos, cachafellos, cozochos, cozochas, cozorellos, gambusinos, panchos, pigarzos e outros moitos nomes que se refiren a un ser do que non se sabe a figura, tal vez paxaro, pero que dan moita sorte a quen os caza en noite escura e afastada de lugar habitado.

___________________
Ilustración: Noemí López
Texto: Antonio Reigosa
___________________

Reprodución autorizada de “Dúas ducias de cocos”, DVD interactivo (actividades para educadores, nais, pais e rapaces) que contén a música e a Guía didáctica “Pasamedos” do espectáculo teatral Boas noites producido por Berrobambán. O DVD véndese conxunta ou separadamente do libro Boas noites, de Paula Carballeira, editado por Edicións Xerais de Galicia, 2007
.

COMENTARIOS ENVIADOS

Eu tamén sei que para poder cazar a un biobardo hai que ir o monte,chovendo e cun saco para que veña cara ti.
A frase `estas nos biosbardos´(estar nas pavias) ven de esto mismo porque é un parvada esperar que che apareza un biobardo desa maneira.

Enviado por Ismael Olveira Montes o 16/10/2008 ás 15:52:02