Cocos, monstros

Dúas ducias de cocos: Papón

Paparrasolla, zampón, pispota, zamparrampa, rapeo e outros moitos nomes para referirse a un xigante de boca enorme, ollos de lume e bandullo prominente. O papón, xa o di o nome, papa nenos e nenas. ___________________ Ilustración: Noemí López Texto: Antonio Reigosa ___________________

Reprodución autorizada de “Dúas ducias de cocos”, DVD interactivo (actividades para educadores, nais, pais e rapaces) que contén a música e a Guía didáctica “Pasamedos” do espectáculo teatral Boas noites producido por Berrobambán. O DVD véndese conxunta ou separadamente do libro Boas noites, de Paula Carballeira, editado por Edicións Xerais de Galicia, 2007

. BIBLIOGRAFÍA CUBA, X., MIRANDA, X., REIGOSA,A., Diccionario dos seres míticos galegos, Xerias, Vigo, 1999. CUBA, X., MIRANDA, X., REIGOSA,A., Pequena mitoloxía de Galicia, Xerias, Vigo, 2001.